Så har jeg fået nyt USB stick

Så har jeg fået nyt USB stick

Guld USBJeg har netop anskaffet mig et nyt USB stick. Jeg vil i dette indlæg fortælle om, hvad et USB stick er samt komme med en lille anmeldelse af mit nye USB stick.

USB sticks

– eller USB nøgler som folk også kalder dem – er små kompakte lagringsmedier, som man sætter i USB indgangen på computeren. Det første USB stick blev tilgængelig d. 15. december 2000 – lanceret af IBM – og havde en kapacitet på 8 MB, altså mere end fem gange større kapacitet, end Flobby disken (også kaldet Disketter) havde, og USB sticks blev siden hen udgivet i 2. og 3. generation, altså det vi kender som USB 2.0 og USB 3.0. Et USB stick fylder ikke meget mere, end en lighter, og faktisk kan et USB stick fås i en størrelse som ikke er meget større end en to-krone.

Før USB sticks

Før USB sticks blev populære at bruge, anvendte de fleste Cd’er. En CD kan rumme 700 MB som standard, og bruges stadig i dag, hvis man fx gerne vil lave et lyd-medie til fx bilradioen eller Cd-afspilleren. I starten kunne en USB stick ikke rumme meget mere end 8 MB, så dengang var det meget begrænset, hvor meget der kunne være på sådan et USB stick.

Grunden til, at de fleste i dag hellere vil bruge et USB stick er, at de er meget kompakte og lette at transportere med rundt, og samtidig fås de i størrelser i dag, hvor Cd’en og Dvd’en ikke engang kan være med længere. Et USB stick i dag kan fås i størrelserne 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, 32GB og 64GB – og faktisk kan man godt finde nogle enkelte på 128GB og 256GB, men de er stadigvæk meget dyre at erhverve sig. Derudover har man mulighed for at slette, rette og indlæse filer meget hurtigt. På en cd kan man fx ikke fjerne eller rette i filerne, efter de var indlæst på cd’en. Dette er klart en stor fordel for USB sticks.

Modtagelsen af USB stikket

Som sagt, har jeg netop modtaget et nyt USB stick med posten. USB sticket er købt på USBshoppen.dk, hvor de har et stort udvalg af USB stick til gode priser. Webshoppen er dansk og de har dag-til-dag levering.

Guld USBJeg valgte at købe et lidt specielt USB stick, da jeg er træt af de kedelige nøgleformede USB stick, som alle render rundt med. Jeg har derfor købt et USB stick, der er udformet som en guldbar og indeholder 4GB hukommelse. Jeg skal blot bruge mit USB stick til skolearbejde, da jeg har en ekstern harddisk, jeg bruger til backup.

USB sticket er lavet i metal, og virker utrolig solidt. Selve USB sticket vejer også en helt del mere end jeg havde forestillet mig. Det vejer 65 gram, hvilket føles af ret meget for et USB stick.

USB sticket har en smart funktion, hvor du kan skubbe selve USB-indgangen frem og tilbage. Når USB-indgangen er trukket tilbage, er den godt beskyttet mod slag. På den måde er du sikker på, at du ikke skulle komme til at knække enden af USB sticket og på den måde miste alle dine data.

Jeg er rigtig glad for mit USB stick, og jeg kan varmt anbefale jer at købe hos USBshoppen.dk.

Dette indlæg blev udgivet i Gadgets og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>